Verkoop van rijtuigen koetsen arresleden

streekrijtuigen

rijtuigenhuis lyma

Bekijk de bijzondere collectie met rijtuigen uit o.a. Duitsland, Frankrijk, Amerika, Oostenrijk en Nederland die te koop wordt aangeboden. Zowel gebruikt als in nieuwstaat.

Heeft u interesse in een rijtuig? Neem dan contact op met de desbetreffende verkoper voor informatie of biedingen.

Tentwagen

U055 – Utrechtse Tentwagen; 1880

Deze typisch Nederlandse wagen is gebaseerd op zijn voorganger “de Speelwagen”. Opvallend zijn de oplopende zijkanten en de hoge achterkant. Een luxere en latere uitvoering had deurtjes aan de zijkanten. De tentwagen bleef op het platteland in gebruik, tot na de tweede wereld oorlog.

Vraagprijs: €3.000,-
Verkoper dhr. v.d. Weide: 06-27444605

Kerkbrik

P023 – Kerkbrik met 2 lampen

De kerkbrik is net als de open brik een wagonette waarop een opbouw geplaatst is. Werd gebruikt om naar de kerk te gaan. Door de gescheiden bankjes zaten man en vrouw gescheiden, net als in de kerk.

Vraagprijs: €2.500,-
Verkoper dhr. van Doorn: 06-53294175

Dos-a-Dos

P067 – Oostenrijkse blanke Dos a Dos Dit rijtuig vindt zijn oorsprong rond 1885. Kenmerken: • Korte wielbasis • Korte rechthoekige kast • Twee persoons bokzit • Geschikt met 1 paard te rijden • Men zit rug aan rug • Passagiers moeten soms via de voorkant instappen • Rusten met de voeten op de achterklep ***VERKOCHT***

Linzerwagen

P044 – Oostenrijkse Linzerwagen

Klein en wendbaar voor gebruik op smalle wegen en bergpaden. De wielen staan nogal dicht bij elkaar. Stond model voor de eerste Mercedes automobiel

***VERKOCHT***

Buggy

U058 – Amerikaanse Buggy met 2 antieke lampen

Amerikaans plattelands rijtuig of boodschappenwagentje. De grote wielen zijn comfortabel voor de grote afstanden in het buitengebied. Kenmerkend: 4 gelijke, hoge dunne wielen met dunne velgen. De wielen kunnen niet onder de kast doordraaien waardoor de draaicirkei nogal groot is.

Vraagprijs: €4.500,-
Verkoper dhr. v.d. Weide: 06-27444605