Unieke verkoop van

Streekrijtuigen

Bekijk de bijzondere collectie met rijtuigen uit o.a. Duitsland, Frankrijk, Amerika, Oostenrijk en Nederland die te koop wordt aangeboden. Zowel gebruikt als in nieuwstaat.

Interesse? Bel voor info:
06-53294175 of 06-22463950

Tentwagen

Deze typisch Nederlandse wagen is gebaseerd op zijn voorganger “de Speelwagen”. Opvallend zijn de oplopende zijkanten en de hoge achterkant. Een luxere en latere uitvoering had deurtjes aan de zijkanten. De tentwagen bleef op het platteland in gebruik, tot na de tweede wereld oorlog.

U055 – Utrechtse Tentwagen; 1880

Kerkbrikken

De kerkbrik is net als de open brik een wagonette waarop een opbouw geplaatst is. Werd gebruikt om naar de kerk te gaan. Door de gescheiden bankjes zaten man en vrouw gescheiden, net als in de kerk.

P023 – Kerkbrik met 2 lampen

P008 – Kerkbrik

Dos-a-Dos

Dit rijtuig vindt zijn oorsprong rond 1885. Kenmerken:
• Korte wielbasis
• Korte rechthoekige kast
• Twee persoons bokzit
• Geschikt met 1 paard te rijden
• Men zit rug aan rug
• Passagiers moeten soms via de voorkant instappen
• Rusten met de voeten op de achterklep

Dos a Dos
P067 - Oostenrijkse blanke Dos a Dos

Linzerwagen

Klein en wendbaar voor gebruik op smalle wegen en bergpaden. De wielen staan nogal dicht bij elkaar. Stond model voor de eerste Mercedes automobiel

P044 – Oostenrijkse Linzerwagen

Buggy

Amerikaans plattelands rijtuig of boodschappenwagentje. De grote wielen zijn comfortabel voor de grote afstanden in het buitengebied. Kenmerkend: 4 gelijke, hoge dunne wielen met dunne velgen. De wielen kunnen niet onder de kast doordraaien waardoor de draaicirkei nogal groot is.

U058 – Amerikaanse Buggy met 2 antieke lampen

Bekijk onze hele collectie:

Sluit Menu